Meetmartin
Photographer & Visual content producer

Journal

Repost eller eget content på Instagram?

Skal du som virksomhed fokusere på at lave eget content eller bare reposte andres billeder? Der er både fordele og ulemper ved begge metoder. Jeg vil her komme lidt nærmere ind på, hvordan jeg ser på det.

Hvis du kun fokuserer på at reposte, er det efter alt sandsynlighed fordi dit fokus ligger på et andet medie og Instagram bare skal overstås, og det er i min optik forkert. Læs evt mit blog post "tager du Instagam seriøst".

Der er klare fordele ved at lave contentet selv. Den største fordel er at du helt selv kan styre din virksomheds udtryk og stil udadtil. Her er er par rigtig gode eksempel på gennemført og let genkendelig stil, som man næsten kun kan få, når man selv producerer content.

Virksomheder som disse har valgt en meget konsekvent stil. De redigerer og producerer film og billeder på en sådan måde, at når man som bruger scroller gennem sit feed, er man ikke i tvivl om hvem afsender er. Det kræver selvfølgelig en masse tid og ressourcer at holde en så stram profil. I længden kan det være alle pengene værd at være dedikeret omkring virksomhedens Instagram profil.

Der er også fordele ved at benytte sig af repost. Når du reposter er du en større del af communtitiet, hvilket er alfa omega når det kommer til Instagram. Det at du beder dine followers om at bruge et bestemt #hashtag, og giver dem chancen for at du som virksomhed reposter deres billeder er en super indgangsvinkel til communitiet. Du skal dog altid huske, at en virksomhed IKKE kan eje et hashtag, og du har derfor IKKE ret til at bruge billederne som bliver tagget med "dit" hashtag til kommercielt brug, uden at få tilladelse af billedets ejer. En anden fordel ved at reposte er at du kan benytte dig af andres kreative udtryk

Virksomheder som disse benytter sig af et mix af eget content samt repost. De holder samtidig en forholdsvis stram stil og er derfor let genkendelige. En anden mulighed er at give andre instagrammers lov til at lave takeovers på virksomhedens profilen, det har Leckerbaer blandt andet gjort. Visitcopenhagen har også gjort det i perioder, hvor en Instagrammer så overtager profilen i en weekend eller en hel uge og er virksomhedens ansigt på Instagram. Det viser sig ofte at være en virkelig god måde at få noget mere eksponering på. Instagrammeren nævner nemlig ofte på sin egen profil at han/hun i denne uge/weekend laver en takeover på virksomhedens profil. Samtidig er det en aflastning for den medarbejder der normalt styre profilen.

Martin HeibergComment