Meetmartin
Photographer & Visual content producer

Journal

Jab Jab Jab eller right hook på Instagram?

Skal du jabbe eller lave right hooks på Instagram?

For det første vil jeg lige kort fortælle hvad Jab Jab Jab right hook går ud på, hvis du ikke ved det i forvejen. 

Jab Jab Jab right hook er en strategi for social media marketing, udviklet af Gary Vaynerchuk, som jeg selv er stor fan af, og den viser sig gang på gang at virke. 

Det at du jabber betyder kort fortalt, at du lægger en "kat" eller godbid ud til dine followers, det kan være i form af billeder, film og tekst. Et eksempel kunne være en forlystelsespark. Her kunne du lave følgende:

  • Nyheder
  • Portræt af en ansat eller gæst med en lille historie...
  • Vidste du at....?
  • F.A.Q. (ofte stillede spørgsmål) 
  • Konkurrencer
  • Spørgsmål til dine followers ( f.eks hvad kunne I tænke jer at se mere af)
  • Rundtur i forlystelsesparken (15 sec film/timelapse med henvisning til YouTube for videoen i fuld længde)
  • Tips/råd

Og så kommer right hooked som er SALG. Du har forhåbenligt vækket interessen hos dine followers med dine jabs, og nu skal de overtales til at købe et årskort. Det kunne være med et specielt tilbud (promo code), som kun gælder dine followers. I det tilfælde henviser du i billedteksten til et link i din bio (din profil tekst) du må endelig ikke smide et link med i din billedtekst! Links virker ikke i billedtekst kun i bio'en. 

Linket i din bio kan også bruges, hvis du har fået produceret en video. Læg 15 sekunder på Instagram og henvis til, at de kan se hele videoen på linket i din bio. På den måde får du også genereret trafik fra Instagram hen til din hjemmeside eller YouTube, hvor de måske begynder at subscribe til dig. 

Det er ikke sikkert, at du skal bruge Instagram til at lave right hooks. Det kan være at det er bedre for din virksomhed at bruge Instagram til Jabs og så lave right hooks på Twitter eller Facebook, hvor dine Instagram followers sikkert også følger dig. Det kommer meget an på hvordan din virksomhed prioritere Instagram, og hvor meget engagement I har på de forskellige platforme. Men Instagram er helt sikkert et sted, hvor det godt kan betale sige at lave jabs! 

Martin HeibergComment